Een zelfgemaakte rocker plate voor mijn binnentrainer

In mijn lofzang over wielrennen schreef ik al dat het fietsen niet alleen een sport, maar ook een hobby voor me is. Lekker klussen aan de fiets, maar ook aan de randzaken van de fiets. Om in slecht weer te kunnen trainen staat mijn oude fiets binnen op een indoor trainer.

Dat werkt verdraaid goed, maar is niet heel comfortabel: er is geen millimeter beweging. De trainer beweegt geen kan top, terwijl een fiets buiten alle kanten op kan bewegen. De oplossing? Een rocker plate, waarin de trainer licht kan bewegen.

Na wat alternatieven schetsen bouwde ik de mijne. Tennisballen fungeren als vering, en blijven op hun plaats door grote gaten (52 millimeter) waar ze niet uit rollen. De kleinere gaten waren om de trainer vast te zetten met tie wraps, maar die gaat door de rubberen voeten geen kan top.