Om terug te lezen/luisteren in 2024

Dit jaar waren er drie stukken content die me bijbleven. Waar ik regelmatig aan terugdacht. Omdat het indruk maakte, me aan het denken zette of motivatie opleverde. Daarom wil ik die stukken in 2024, als ze wat zijn weggezakt wel opnieuw lezen of luisteren. En de beste plek om me daar aan te herinneren, is hier. En wellicht blijven deze stukken jou ook bij?

The Egg van Andy Weir begint vol vragen. En als deze vragen beantwoord zijn, komen er weer nieuwe vragen. Over het leven, de dood en wat daarna komt. Via Sahil Bloom, die het ook elk jaar opnieuw leest.

Kevin Kelly in de How I Write Podcast. Kevin Kelly is oprichter van Wired Magazine maar voor mij vooral bekend van zijn concept 1.000 true fans. In deze podcast vertelt hij meer over schrijven als vorm van denken, structuur, en waarom het zelf-verrijkend is om te schrijven en te delen. Elke keer als ik Kevin Kelly lees of hoor praten, ben ik verbaasd hoe compleet zijn gedachten ideeën zijn.

Francine Oomen was te gast bij podcast De Jonge Jaren. Ik vond het interessant hoe ze omgaat met haar innerlijke criticus en hoe je moet vertrouwen op je onderbuik gevoel als je nieuwe dingen aan het maken bent.