Mijn ‘basisrecept’ voor websites

In een video van een van mijn favoriete Youtubers leerde in Franse recepten ontzettend vaak ‘mirepoix‘ de basis vormt. Dit basisrecept dat bestaat uit ui, wortel en bleekselderij is de basis voor soepen, stoofpot en sausen. In mijn websites herken ik ook een ‘basisrecept’. Zowel Xiaomikopen als Micromobiliteit hadden een aantal dezelfde ‘ingrediënten’.

Als eerste gaan beide websites over een opkomende trend, specifiek op het gebied van tech of gadgets. Ook in mijn dagelijks werk merk ik dat ik veel energie krijg van het simpel uitleggen van nieuwe en moeilijke concepten. Dat zie je ook terug in mijn websites.

Beide websites hadden ook een onderwerp waarop nog maar weinig gefocuste concurrentie was. Ten tijde van de oprichting van Xiaomikopen schreven nog maar een paar technologie websites over Xiaomi. Op dit moment berichten ook alleen regionale websites over micromobiliteit.

Een derde ingrediënten is dat de traffic volledig vanuit Google komt. Dit hangt ook samen met het feit dat beide websites meeliften op een platform. Hieruit blijkt ook dat ik een voorkeur heb voor pull (iemand heeft uit zichzelf al interesse in een onderwerp) in plaats van push (je moet het nut of belang nog duidelijk maken).

Beide websites draaien ook SEO-technisch op dezelfde manier: nieuwsartikelen ondersteunen de belangrijkste content, de cornerstone pagina’s.

Als laatste is het verdienmodel tussen beide websites hetzelfde. In beide gevallen is dit affiliate, waarbij je een commissie krijgt voor aankopen die anderen doen. Bij Xiaomikopen ontving ik een commissie over aankopen, bij Micromobiliteit ontvang ik tegoed voor nieuwe ritten.

Dat de twee websites zoveel overlap hebben is niet toevallig. Ik wilde weer een website oprichten zoals Xiaomikopen om dat ‘gevoel’ terug te kijken van ontdekking op het internet, en het creëren van iets dat waarde toevoegt. Bovendien zijn dit soort websites, met veel uitleg als basis, precies mijn sterke punt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *