Hoe zorg je ervoor dat je altijd genoeg tijd hebt voor je zijproject?

Afgelopen week liet ik een vriend zien hoe aardig Micromobiliteit.nl al loopt, terwijl ik de website in Februari begonnen ben. Inmiddels hebben een hoop mensen zich aangemeld voor deelscooters via mijn verwijscode, waardoor ik al meer tegoed heb opgebouwd dan ik de komende maanden kan uitgeven. Waar haalde ik de tijd vandaan om zoiets op te zetten naast mijn werk, vroeg hij zich af?

Voor mij is het antwoord simpel: door de combinatie van het boek Atomic Habits van James Clear en de internet hefboom.

Ik probeer elke dag minimaal een kwartier aan Micromobiliteit.nl te besteden. Een artikel schrijven, een pagina aanpassen of de nieuwsbrief opzetten. Door er elke dag aan te werken, hoe kort dan ook, bouw ik de gewoonte op dit te doen. Dat werkt voor mij beter dan er een hele dag aan te werken. En vaak zit ik er na een kwartier zo lekker in dat ik nog wel even door ga. Zo verzet je door consistent, maar kort te werken, toch een boel werk.

Het effect van dit dagelijkse kwartiertje is extra effectief door de internet hefboom. De internet hefboom houdt in dat het internet geen marginale kosten heeft. Hierdoor is werk dat je een keer doet (zoals het schrijven van een artikel) onbeperkt beschikbaar voor anderen.

Het boek Atomic Habits kan ik iedereen aanraden. Het heeft mijn leven verandert. Het belangrijkste idee is dat je een gewoonte opbouwt door elke dag een heel klein beetje te doen, in plaats van hele grote veranderingen in je leven aan te brengen. Door elke dag 1% beter te leven bereik je een hoop en dat is beter vol te houden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *