Beperkingen bevorderen creativiteit

De titel van dit artikel lijkt tegenstrijdig, maar het valt me op dat beperkingen creativiteit juist bevorderen. Beperkingen forceren je beter en creatiever na te denken en op zoek te gaan naar oplossingen die minder voor de hand liggen.

Dit zie je momenteel veel door de maatregelen voor het coronavirus. Ondernemers, vriendengroepen en familieleden bedenken creatieve manieren om toch geld te verdienen en elkaar op te zoeken.

Zelf kook ik sinds kort vegetarisch voor mijn vijf huisgenoten. Dat is goed voor het milieu: zo eten in een keer vijf mensen een dag geen vlees.

Maar een mooi bijproduct is dat ik koken ineens een stuk leuker ben gaan vinden. Eerst vond ik het een moetje en greep ik naar een standaard lijstje recepten. Nu ga ik op zoek naar nieuwe recepten en ontdek ik nieuwe ingrediënten en combinaties. Zo ben ik het ineens een stuk leuker gaan vinden om te koken.