Arc Search is een snellere manier van zoeken en maakt daardoor het internet weer markant

Google heeft een ongelofelijke belangrijke bijdrage geleverd aan het intonerend: het maakte het internet navigeerbaar.

Maar dat vereiste een hoop aanpassingen van alle kanten: webmasters moeten hun website optimaliseren om zo goed geïndexeerd te worden en opgenomen te worden in de zoekresultaten. En gebruikers moeten hun zoekterm slim invoeren. Een vraag stellen werk niet, de term moet zo breed en neutraal mogelijk opgebouwd worden. Sommigen noemen Googelen een “21st century skill.”

Arc Search is een nieuwe app die het anders aanpast. Het is een browser, maar als je een zoek opdracht invoert kun je kiezen voor de optie “browse for me.”

Arc bezoekt dan meerdere websites en vat de resultaten met AI samen. Zoek je de schoolvakanties in de regio midden voor 2024 in Google, dan zoek je naar “schoolvakanties 2024” en moet je zelf nog de websites in de resultaten afstruinen.

Met Arc kun je om de schoolvakanties van midden in 2024 vragen, waarna de AI meerdere websites bezoekt, en het resultaat samenvat:

Mega handig! ChatGPT is getraind met data tot een bepaald moment. Arc gebruikt live websites als bron, en is dus altijd up to date.

Arc maakt het opzoeken van dingen op het internet dus een stuk makkelijker. Maar hopelijk verandert het het internet ook. Nu zien alle websites er hetzelfde uit, omdat ze zijn geoptimaliseerd voor Google. Hopelijk komen er door Arc weer meer gekke, niche websites op het internet. Want Arc kan ze wel doorzoeken, ook al zijn ze niet geoptimaliseerd. Want die gekke niche websites waren wel wat het internet zo mooi maakte.