Het gepocheerd ei syndroom

Geen betere zaterdagochtend voor mij dan uitslapen, nog even blijven liggen en dan een lekker ontbijtje maken. Zaterdag maakte ik gepocheerde eieren. Wie op Google zoekt hoe je dat moet maken moet kakelverse eieren kopen, wittewijn azijn gebruiken, het ei in een kommetje breken en het ei daarna precies drie minuten koken.

Noem het de prestatiemaatschappij of de druk van social media, maar we durven niet meer te falen, en niet meer te experimenteren. We kopen zelfhulpboeken en Googelen ons suf. Maar zo leren we minder en houden we die druk van verwachtingen omhoog.

Dit is het gepocheerd ei syndroom. Ik Google vaak genoeg zelf ook, maar ben me steeds meer bewust dat leren en falen bij het leven hoort. Mijn gepocheerd ei maakte ik zonder wittewijn azijn, kommetje en timer en was misschien wat minder mooi en kouder dan een ‘Google-ei’, maar was lekker genoeg en ik heb weer een hoop over eieren koken geleerd.