ChatGPT kan nu al je persoonlijke sparringpartner zijn ?

Onder de indruk van de teksten die ChatGPT schrijft en de afbeeldingen die Dall-E produceert? Dat is nog maar het begin. Via Every.to kwam ik twee waanzinnig interessante, geavanceerde manieren tegen waarop mensen ChatGPT gebruiken:

  • Je kunt ChatGPT gebruiken als persoonlijke sparringpartner. Geef aan dat je wilt dat ChatGPT reageert als Socrates, en je hebt spontaan een Socratisch gesprek. ChatGPT gaat dan op socratische manier helpen met een probleem
  • Je kunt ook een hoop terugkerende taken automatiseren, zoals deze VC. Meest interessant: als mensen hem mailen, genereert ChatGPT automatisch drie verschillende reacties. Die worden verstuurd met de VC in CC. Daar reageert deze VC dan op. Het idee er achter is dat het minder tijd kost om zijn overwegingen over deze 3 antwoorden te delen, dan vanaf 0 te beginnen

De eerste manier hierboven maakt gewoon gebruik van ChatGPT. De tweede manier is zelf gebouwd buiten ChatGPT om. Klinkt extreem lastig, maar is heel simpel, je hoeft niet eens te programmeren. Het is gebouwd in Airtable, een soort moderne Excel. ChatGPT wordt gekoppeld via Zapier. Alles is dus ‘low-code’.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *